Sabine Hagedoren weet nu al: "Daar kan een paar centimeter sneeuw komen te liggen"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet koude polaire lucht het weer domineren. Daardoor zal komend weekend de eerste sneeuw vallen.

Dinsdag ging koud van start, in Ukkel werd vanochtend een minimumtemperatuur van -0,5 graden gemeten. Meteen de eerste vorstdag van het winterseizoen.

"Vlaanderen kreeg grijs weer, met misschien een paar lokale opklaringen en hier en daar een beetje motregen", zei Sabine Hagedoren op Radio 2. Het werd 7 graden in het centrum van het land, en 9 à 10 graden aan de kust.

De komende nacht is er kans op nevel en mist. In de Ardennen gaat het lichtjes vriezen, in Vlaanderen blijven de temperaturen positief, bij 3 tot 5 graden.

Woensdag wordt het overwegend grijs, en er blijft kans op een spatje regen. De temperaturen zullen 6 à 7 graden bedragen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zal het regenen, en in de Ardennen zal dat winterse neerslag zijn. "In het weekend wordt het wisselvallig, met buien. In het centrum kan dat misschien ook met smeltende sneeuw zijn. Maar vooral als je richting Hoog-België gaat wordt dat smeltende sneeuw of sneeuw. Daar kan een paar centimeter komen te liggen."