Sabine Hagedoren ziet alles omslaan: “Zelfs winterse buien in aantocht”

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Vandaag genoten we van de laatste zonnige dag. Mooie liedjes duren duidelijk niet lang, want het weer slaat helemaal om.

Vanavond blijft het nog droog, in de loop van de nacht is wel lokaal een spatje regen mogelijk. De minima liggen tussen de 5 en 9 graden.

Dinsdag begint met veel wolken, maar de regen is vooral voor het zuiden en misschien het centrum van het land. Aan de kust krijgen we 11 graden, in het binnenland 17.

Woensdag blijft een storing wat aanslepen en blijft er regen voor het zuiden van het land komen. In Vlaanderen moet het normaal droog blijven, maar is het wel bewolkt bij maxima tot 10 graden.

“Vanaf donderdag gaat de temperatuur lager en lager”, vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. “Er zijn ‘s morgens en ‘s avonds zelfs winterse buien mogelijk. ‘s Nachts gaat het ook vriezen.”

Vrijdag verdwijnen de buien en komen er snel brede opklaringen. De temperatuur zit tussen 2 en 7 graden, met veel wind die het nog kouder doet aanvoelen. “We zullen onze winterjas kunnen gebruiken”, klinkt het nog bij Sabine Hagedoren.

Ook het weekend brengt niet veel meer dan 8 of 9 graden en de nodige nachtvorst.