Sabine Hagedoren ziet grote verandering op de weerkaarten

door: MRO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Sabine Hagedoren schetst geen fijn vooruitzicht wat het weer voor de komende week betreft. De weervrouw ziet een en ander veranderen op de weerkaarten.

"Volgende week krijgen we heel ander weer, de andere kant van de lente. We krijgen geregeld buien, het wordt ook een pak koeler met temperaturen op maandag nog tot hooguit 12 graden en veel wind, rukwinden tot 80km/u zijn mogelijk", vertelt Sabine Hagedoren in 'De ochtend' op Radio 1.

"De buien kunnen soms met een donderslag gepaard gaan, met wat stofhagel." Het KMI kondigde code geel af voor wind. "Tijdens de regen- en onweersbuien kunnen de rukwinden oplopen tot 90 km/h, of zelfs meer tijdens de felste buien", luidt de waarschuwing.

De dagen daarna is er niet echt veel beterschap in zicht. "Dinsdag, woensdag, donderdag blijft het koel en wisselvallig met temperaturen die niet hoger gaan dan 10 graden", weet Sabine Hagedoren.

Twee weken frisse temperaturen

Het KMI maakt op zijn website een voorspelling voor de komende twee weken. Tot en met 26 april zou het fris blijven voor de tijd van het jaar, met temperaturen die schommelen tussen 10 en 12 graden.