Sabine Hagedoren ziet iets opmerkelijks: Goed nieuws voor sommigen, slecht nieuws voor anderen

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet het weer het land zaterdag in verschillende delen splitsen. In de ene streek krijgen ze dubbel zo hoge temperaturen als in de andere.

Vrijdag bleef het grotendeels droog. "Als er een bui valt, zal dat vooral voor de kuststreek zijn", zei Sabine Hagedoren op Radio2. "De temperaturen bereikten 10 tot 15 graden, bij een matige zuid- tot zuidwestenwind, met soms rukwinden tot 55 km/u."

"Een storing die over het zuidoosten van het land golft, gaat opschuiven naar het noordwesten. Dus het hele land komt onder de wolken te liggen. Het wordt een regenachtige nacht, met temperaturen rond 8 of 9 graden. Er staat nog een matige wind, die later luwt en zwak wordt."

Zaterdag wordt de streek waarin je woont bepalend voor welk weer je krijgt. "Er schuift een kleine depressie over het land en die geeft verschillende soorten van weer. Voor het westen: veel wolken en regenachtig. Voor het centrum: misschien af en toe regen. Voor het oosten: daar blijft het het droogst, met opklaringen. Misschien met een lokale bui, maar vaak droog weer."

"In het westen zal het koeler zijn: 10 tot 12 graden. In het centrum wordt het 12 à 13 graden. In het oosten wordt het 15 à 16 graden, en in de Kempen misschien wel 18 of 19 graden."