Sabine Hagedoren ziet regen- en onweerszone naderen: "Daar de meeste neerslag"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet de temperatuur de komende dagen afnemen. Er komt ook een regen- en onweerszone onze richting uit, die over delen van het land zal trekken.

Vrijdag werd het minder warm dan de afgelopen dagen. We moesten tevreden zijn met 23 à 24 graden in het binnenland, en 20 graden aan de kust.

"Ik denk dat het voor velen net iets aangenamer is dan die tropische 29 of 30 graden", zei Sabine Hagedoren op Radio2. De zon was alleszins van de partij, met hier en daar wat sluierwolken en stapelwolken.

Regen- en onweerszone

De komende nacht krijgen we brede opklaringen en koelt het af tot 11 graden. Zaterdag wordt het 23 tot 25 graden in het binnenland en 20 graden aan zee. Tegelijk komt een regen- en onweerszone dichterbij.

"In de loop van de dag zijn misschien al een paar lokale buien mogelijk, daar kan lokaal ook een donderslag bij horen, vooral voor de zuidelijke helft van het land."

Tientallen liters

"De regen- en onweerszone gaat vooral 's avonds en 's nachts over het land trekken, vooral over het zuidoosten van het land. Daar verwachten we de meeste neerslag, met tientallen liters water per vierkante meter. Het kan gaan van twintig tot misschien zelfs vijftig liter water per vierkante meter."

"We hebben het dan over de provincies Luik, Luxemburg en Namen. In het centrum zal het vijf tot tien liter water per vierkante meter zijn. In het westen en het noordwesten zou het droog kunnen blijven."