Sabine Hagedoren ziet slecht weer naderen: "En dan is het nog niet gedaan"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Hagedoren voorspelt geen al te fraai weer voor dit weekend. Het wordt wisselvallig, met buien en een goed voelbare wind. Het wordt ook heel wat frisser.

Vrijdag werd het bewolkt, en later volgde er ook regen. "De regen bereikte ergens tussen 13.00 uur en 14.00 uur de kuststreek", zei Sabine Hagedoren op Radio2. "Tegen vanavond sleept die regenzone over het hele land."

Het werd 11 graden aan de kust en 13 of 14 graden in de rest van Vlaanderen. De komende nacht bedragen de minima 4 à 5 graden in het binnenland en 7 graden aan zee. "Aan de kust krijgen ze redelijk snel brede opklaringen. In de loop van de nacht verdwijnen de regenwolken richting Duitsland."

Zaterdag wordt het wisselvallig. "We krijgen van die typische voorjaarsbuien. Buien van regen, waar korrelhagel bij kan zitten, misschien wat smeltende sneeuw op de Ardense toppen, en af en toe mogelijk een donderslag erbij. Het wordt een pak frisser dan vrijdag. 10 graden gaan we niet meer halen, hooguit 8 of 9 graden. Met een ongezellige wind erbij, het gaat vrij krachtig waaien en aan zee krachtig."

"En het is nog niet gedaan, want ook zondag blijven we in dat wisselvallige weer zitten. Op de hoogste toppen kan er in de Ardennen zondagochtend misschien een dun laagje sneeuw liggen. We krijgen opnieuw grillig weer, met maartse buien en een strakke wind. Het wordt hooguit 10 graden, meer niet."

Volg Redactie24 nu op Instagram