Sabine Hagedoren ziet verbetering: "Droog, met wat zon, dat wordt de mooiere dag van het weekend"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Hagedoren ziet een tijdelijke verbetering van het weer aankomen. We krijgen een dag met droog weer, en wat zonneschijn.

Dat was vrijdag wel anders. "Het is grijs en af en toe krijgen we gedruppel over ons heen. Er kunnen intense buien bij zitten. In de namiddag komen er iets meer opklaringen. De kans op een donderslag is wel klein", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Het werd 18 à 19 graden in het binnenland en 16 graden aan de kust. Vannacht bedragen de minima 12 à 13 graden in Vlaanderen. "Vanavond zijn er eventjes wat meer opklaringen, met misschien nog een paar lokale buien. In de loop van de nacht zien we vanaf het noorden een volgende storing al dichterbij schuiven. Er zal wat lichte regen of motregen vallen."

Weer voor komend weekend

Zaterdag wordt opnieuw een grijze dag, bij temperaturen van 18 tot 20 graden, en slechts 15 graden aan zee. "We krijgen af en toe wat lichte regen of motregen, en ook een paar buien. In de loop van de dag zou het droog worden over het westen."

"Zondag wordt de mooiere dag van het weekend. De dag start grijs, maar daarna komt de zon er stilaan door. Het wordt droog, met temperaturen rond 19 graden. We gaan daar al blij mee zijn, denk ik."