We gaan het voelen: "Héél veel wind en héél veel regen, met kans op onweer"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Bram Verbruggen voorspelt echt herfstweer voor de komende dagen. Regen, buien, wind... Alle ingrediënten zullen aanwezig zijn, en er is zelfs kans op onweer.

Woensdag werd een zwaarbewolkte dag, met veel regen en een goed voelbare wind. Het kwik klom niet hoger dan 13 à 14 graden.

"Het is echt wel een regendag vandaag. Goed voor het grondwater, zeggen we dan maar. En er is nog meer regen in aantocht. In totaal kan er zo'n tien tot twintig liter water per vierkante meter vallen op vele plaatsen", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

Vannacht bedragen de minimatemperaturen 9 à 10 graden. "In de loop van de nacht kan er wat nevel of mist ontstaan."

Donderdag krijgen we opnieuw neerslag, bij 14 graden. "We starten op sommige plaatsen nog wel droog, maar dat gaat opnieuw niet lang duren. In de loop van de voormiddag krijgen we al opnieuw regen. Daarna volgen er opklaringen, maar ook weer buien. Kortom: het wordt een heel wisselvallige dag."

Ook de dagen erna volgt er nog regen. "In het weekend staat vooral de wind centraal. Zowel op zaterdag als op zondag gaat het hard waaien."

"In de nacht van zaterdag op zondag krijgen we héél veel wind en héél veel regen. En op zondag dan nog buien, met kans op onweer. Het is echt, echt herfst nu."