Weerman Bram bezorgd over wat nu komt: "Dat is toch wel problematisch"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen voorspelt nog meer regen. Op sommige plaatsen kan dat voor problemen gaan zorgen, vreest hij.

Vrijdag ging aanvankelijk nog droog, maar grijs, van start. Het werd 16 à 17 graden. In de late namiddag volgt er opnieuw regen. "Veel regen, vooral in het oosten van het land. Code geel is actief voor Limburg, Namen en Luxemburg. Daar kan 25 tot 50 liter water per vierkante meter vallen", zei Bram Verbruggen op Radio2.

"In de provincie Luik wordt er nog meer verwacht. Meer dan vijftig liter per vierkante meter. Dat is toch wel problematisch. Het valt ook op een paar uur tijd wellicht. Het zou lokaal zelfs over honderd liter water per vierkante meter kunnen gaan. Er geldt code oranje."

In de loop van de avond, en vannacht, gaat het ook elders in het land regenen. "Dat gaat op de meeste plaatsen in Vlaanderen over tien tot twintig liter water per vierkante meter."

Na een nacht met minima van 11 tot 13 graden krijgen we zaterdag temperaturen tot 21 graden. "Het zal 's ochtends wellicht al droog zijn in Vlaanderen. Na de middag volgen er opklaringen, maar ook buien. Buien die fel kunnen zijn, met ook een paar donderslagen."