Weerman Bram heeft belangrijke boodschap: "Moet je nu doen, en ook de komende dagen"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Weerman Bram Verbruggen heeft uitstekend nieuws: er zitten nog meer warme dagen aan te komen. De temperaturen gaan richting de 30 graden.

Dinsdag werd een dag met stralend weer en temperaturen die mooi opliepen. "We halen 23 à 24 graden aan zee, en in het binnenland gaat het zelfs naar 28 of 29 graden op de meeste plaatsen. Misschien halen we in de Kempen net 30 graden", zei Bram Verbruggen op Radio2.

"Het is wel smeerweer. De UV-index bedraagt 7,8, dat is zeer hoog. Dat wil zeggen dat de huid zeer snel kan verbranden. Dus smeren is zeker de boodschap, ook de komende dagen."

Vannacht blijft het vrijwel helder, met minima die in Vlaanderen 16 à 17 graden zullen bedragen. "In de grotere steden blijft de hitte door al dat beton veel langer hangen."

Warm weer met temperaturen van 30 of 31 graden

Woensdag wordt het opnieuw zonnig en warm. "We krijgen wellicht wat meer bewolking, maar we zouden het droog moeten houden. En het wordt nog een graadje warmer. We gaan zeker naar 29 graden op heel veel plaatsen in het binnenland en 30 of misschien 31 graden in de Kempen."

"Aan zee is het net wat koeler: 24 graden. Dat heeft te maken met de wind die uit het noordoosten komt", gaf Verbruggen nog mee.