Zijn we bijna verlost van de maartse buien? Sabine Hagedoren weet het antwoord

door: MRO
regen buien paraplu
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Zijn we bijna verlost van de maartse buien of krijgen we volgende week nog meer regen? Sabine Hagedoren ziet op de weerkaarten dat de week begint met droger weer op maandag en dinsdag, maar daarna zijn we alweer vertrokken voor meer regen.

"Vanavond en vannacht zijn er nog enkele lokale buien, maar uiteindelijk wordt het overal droog en komen er brede opklaringen over het noorden. Het wordt een redelijk koude nacht met temperaturen tussen 0 en 3 graden voor Vlaanderen", vertelt Sabine Hagedoren in 'De ochtend' op Radio 1.

"Maandag blijft het grotendeels droog met behoorlijk wat zon. In de loop van de dag komen er tijdelijk wat meer wolken, maar tegen het einde van de dag wordt het alweer mooier met temperaturen tot 12 graden."

"Dinsdag blijft het waarschijnlijk nog droog tot 's avonds met vooral in de voormiddag nog zon en later meer wolkenvelden." Woensdag vergroot de kans op regen opnieuw en donderdag en vrijdag zouden volgens het KMI natte dagen worden.

Opnieuw regen vanaf woensdag

"Vanaf woensdag vergroot alweer de kans op neerslag en krijgen we geregeld regen of buien en geleidelijk aan wordt het iets zachter", aldus Sabine Hagedoren.

Volgens het KMI krijgen we donderdag en vrijdag opnieuw neerslag. Het wordt dan wisselend tot zwaar bewolkt met regen.