Zuhal Demir lanceert belangrijke oproep aan iedereen: "Kwestie van gezond verstand"

door: MRO
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

In de Hoge Venen brak een brand uit, 50 hectare zou al in de as gelegd zijn. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) roept iedereen op om voorzichtig te zijn in de bossen en het rook-en vuurverbod te respecteren.

De brand die gisteren in de Hoge Venen uitbrak, is nog niet geblust. 50 hectare zou al in de as zijn gelegd, 170 hectare zou in gevaar zijn. Doordat het al een paar weken niet regent is de veenbodem uitgedroogd en breidt het vuur snel uit.

Door de droogte is er ook in de natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd brandgevaar. Daar geldt momenteel code geel. Minister Zuhal Demir lanceert dan ook een belangrijke oproep aan iedereen.

“Ik roep iedereen op om voorzichtig te zijn in onze bossen en natuur. Ik vraag met aandrang om geen peuken achter te laten en het rook- en vuurverbod te respecteren. We zien in de Hoge Venen opnieuw wat een verwoestende kracht een brand kan hebben."

"Dat was ook de voorbije jaren het geval op andere plaatsen wanneer het droog is. Vlaanderen heeft al zo weinig natuur, dan moeten we er ook alles aan doen om die zo goed mogelijk te beschermen. Dat is een kwestie van gezond verstand.”