Zorgwekkende verdwijning van 14-jarige Febe uit Torhout is opgelost: Ze werd op een vreemde plaats teruggevonden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 14-jarige Febe was sinds vorige week dinsdag vermist. Haar moeder Sofie was helemaal van de kaart.

De moeder deed via verschillende kanalen een emotionele oproep. Haar dochter was gaan lopen met haar haar 16-jarige vriend die normaal gezien in een instelling zouden worden geplaatst voor drugsfeiten.

Teruggevonden
Uiteindelijk vond de moeder haar dochter zelf terug, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. “Ze zaten op zolder in het huis van de mama van T., die er maar af en toe woont", vertelt Sofie. "Maandagnacht zagen we licht branden en zagen we ook een schim in het huis. De politie ging binnen en vond de twee verstopt onder het bed. Ze bleken een week op zolder te hebben geleefd, op water en koeken.”

"Ze wil niets zeggen"
“Febe is nu weer thuis, nadat ze verhoord werd. Voorlopig wil ze niets vertellen, al heb ik 1.000 vragen. Maar alles komt goed, daar ben ik zeker van. Febe zal ook medisch onderzocht worden om niks uit te sluiten na die week.”

Opgepakt
De jongen werd opgepakt door politie en zal opnieuw voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Sofie is wel nog van plan om een klacht in te dienen tegen de moeder van T. "Ik geloof niet dat zij niet wist dat de tieners bij haar op zolder leefden.”

Tags febe vermist