VTM

Ook Nachtvlinderliefhebber is razend op Studio 100 en K3: “Wat de meisjes in de show zeggen, maakt mij kwaad”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
K3 ligt serieus onder vuur met hun nieuwe show. Hanne, Klaasje en Marthe proberen Vlinderland te redden van de ‘Mottige Mot’.

Op een bepaald moment in de show zegt K3: “Mep die mot maar dood, want die is toch slecht”. Het zet kwaad bloed bij Bart Van Camp in Het Nieuwsblad. “Terwijl het prachtige insecten zijn, met vaak zeer mooie kleuren. Maar omdat ze 's nachts leven, ze tijdens een late barbecue rond je hoofd fladderen en twee van de 2.500 verschillende soorten gaatjes maken in kledij, hebben ze een slechte reputatie.”

“Dat je een volledige generatie het signaal geeft dat sommige dieren slechteriken zijn, maakt me kwaad. Ze zouden kinderen net moeten leren hoe mooi de natuur wel is.”

"Mot niet viseren"
Bij Studio 100 hebben ze de mail goed ontvangen. “We willen de mot niet viseren”, luidt het daar. “Wel willen we duidelijk maken dat het niet onze bedoeling is de mot te stigmatiseren. We zochten gewoon naar een figuurtje met een leuke alliteratie. Meer hoef je er niet achter te zoeken. Duizenden mensen zagen de show al en de reacties zijn over het algemeen positief.”

Tags k3 studio 100