Dramatisch voorval in Spa: Agent wordt op straat doodgeschoten, politie heeft verdachte opgepakt

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Spa is zaterdagnacht een agent doodgeschoten. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk.

Rond 2 uur vannacht werd de agent doodgeschoten in de avenue Reine Astrid in Spa, in de provincie Luik. Volgens persagentschap gebeurde dat tijdens een verkeerscontrole maar VRTNWS beweert dat de agent samen met een collega was uitgerukt na een oproep voor een dispuut in het centrum van Spa en bij aankomst werd beschoten vanuit een auto. Een ziekenhuishelikopter werd opgeroepen, maar kon de man niet meer redden.

Er is sprake van drie daders in de auto. De politie is man en macht op zoek naar de drie mannen. De avenue Reine Astrid is afgesloten in afwachting van de komst van het parket, in het centrum van Spa is een veiligheidsperimeter ingesteld.

De politie zou intussen ook een verdachte aangehouden hebben. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen. Het zou gaan om een Nederlander.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon reageerde al op Twitter. “Dramatisch voorval in Spa. Mijn diepste medeleven met de nabestaanden van de overleden politieman en alle steun aan zijn collega’s van de lokale politie”, aldus de minister.

Tags spa