Klasuitstap naar Gent loopt gruwelijk mis: “Slachtoffer zal de gevolgen voor de rest van zijn leven met zich moeten meedragen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Een klasuitstap naar het centrum van Gent is vreselijk misgegaan. Er ontstond een vechtpartij.

Tijdens een klasuitstap op 22 december 2016 kregen de twee – toen nog goede vrienden – ruzie over een medeleerlinge waar ze beiden een oogje op hadden. Het slachtoffer kreeg enkele vuistslagen in zijn gezicht en viel bewusteloos tegen de grond. Tot overmaat van ramp raakte het slachtoffer met zijn hoofd een boordsteen en liep een zware hoofdwonde op.

Terwijl de tiener bewusteloos tegen de grond lag, zette de dader het op een lopen. Een wagen kon nog maar net stoppen zodat die de bewusteloze jongen niet overreed. 

SLACHTOFFER DURFT NIET NAAR RECHTBANK
Twee jaar later ondervindt het slachtoffer nog steeds de gevolgen. Hij durfde die niet naar de rechtbank te komen uit schrik voor de confrontatie met zijn belager. “Dergelijke zware slagen en verwondingen, voor zo’n banale discussie”, citeert Het Nieuwsblad de rechter. “U beseft dat het slachtoffer, een vriend van u op het moment van de feiten, de gevolgen voor de rest van zijn leven zal moeten dragen?”

Rechter Blomme sprak een uiteindelijk een opschorting van straf uit. “De komende vijf jaar zal u moeten bewijzen dat u zich gedraagt, of u wordt alsnog gestraft. Het was een moeilijke beslissing voor de rechtbank, maar we willen u die kans eenmalig geven.”

Tags gent