Silvia Claes boos op de bazen van Familie na haar ontslag: “Ik moest altijd maar de zaag spelen en toen ik dit ging vragen, luisterden ze gewoon niet”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het werd voor Silvia Claes (42) geen afscheid door de grote poort bij Familie, eerder in mineur. Nochtans heeft de actrice bij de soap wel twintig dienstjaren op de teller staan.

Afgelopen vrijdag zagen de ‘Familie’-kijkers hoe Trudy afscheid nam van haar dochter Louise en pluszoon Jelle. Ze reist haar partner Bart achterna naar Dubai omdat ze hem te veel mist. Het is meteen ook het definitieve afscheid van Silvia.

De actrice voelde de bui al wel hangen. Ze is zelfs met haar bazen gaan praten. “Klopt. De jongste jaren moest ik al niet meer zoveel belangrijke verhaallijnen spelen. Ik voelde het dus ergens wel aankomen. Al hoopte ik dat ze Trudy toch nog opnieuw een boost zouden geven. Ik ben een paar keer gaan vragen aan m’n bazen: ‘Geef Trudy alsjeblieft nog eens iets leuks om te spelen.’ M’n rol was nogal saai geworden.”

"MET TRUDY KON JE TOCH ALLE RICHTINGEN UIT?"
Dat haar bazen niet de minste moeite deden om een fatsoenlijke verhaallijn te vinden voor Trudy, kan Silvia nog steeds niet begrijpen. “Met m’n personage kon je toch alle kanten op? Ze is open en brutaal, maar heeft het hart op de juiste plaats. Hoewel ik de bazen daar meermaals op heb gewezen, hebben ze nooit iets gedaan met m’n suggesties.”

“In tegenstelling tot Trudy ben ik een heel rustig iemand. Een beetje een eenzaat zelfs. Vooral in de beginjaren was Trudy een ongeleid projectiel. En dat aspect miste ik. Vroeger mocht ik vaak emotionele en heftige scènes spelen. Zeker toen ze nog een drugsverslaafde was. Voor een acteur is dat eten en drinken, zo’n rebels personage.”