VTM

Het loopt gigantisch mis bij finalisten van Miss België: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De finalisten van Miss België zijn naar Turkije getrokken. Daar moesten de meisjes enkele proeven doorstaan. Maar bij één van die proeven ging het helemaal mis. De kritiek aan het adres van de organisatie is niet mals.

De finalisten mochten een proef uitvoeren in het zwembad van het chique Barut Lara-hotel. De dertig finalisten moesten zo’n dertig meter zwemmen. Op zich is dat uiteraard geen onverantwoorde proef. Maar toch zijn er zes meisjes in moeilijkheden geraakt. Het water was met 17 graden koud en er hing ook een rode vlag uit. Dat betekent dat er op dat moment geen redders aanwezig zijn, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

“Dit is compleet onverantwoord”, klonk de harde kritiek. “Na de eerste vijf meisjes waren er al twee uitgeput gearriveerd. “Je moet ook niet overdrijven”, reageerde een finaliste. “We zijn geen dramawijven.” Toch liep het nog bijna dramatisch mis. Miss Henegouwen Rama Diallo, met haar zestien jaar de jongste onder de deelneemster, was zelfs aan het verdrinken.

GERED DOOR CAMERAMAN
De miss moest door cameraman Tommy uit het water gehaald worden. Eens ze terug uit water was bleek ze onderkoeld te zijn en begon ze te hyperventileren. De cameraman heeft haar leven gered want alleen was ze nooit aan de overkant van het zwembad geraakt. “Ik herkende meteen de symptomen”, reageert de cameraman. “Ik zag die ook al eerder met andere acteurs en actrices bij onderwateropnames. Haar adem was afgesneden.”

Rama werd in shock naar de hoteldokter gebracht. Ze kreeg een halve dag rust en stond ook onder toezicht van een West-Vlaamse die ook verpleegster is. Miss België-organisatrice Darline Devos was erg aangeslagen door het incident. “Die proef was veel te zwaar. We hebben de juiste beslissing genomen door ze af te gelasten.”