VTM

Sarah-Lynn Clerckx vindt het best vervelend: "Als mijn broer zo doet, dan is het gegarandeerd ruzie"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Sarah-Lynn Clerckx speelt in Familie de rol van Louise Van Den Bossche. Voorlopig heeft de 19-jarige actrice geen dragende rol. In het echte leven heeft ze met Gregory (22) en Geoffrey (12) twee broers.

“Ik heb me altijd verantwoordelijk gevoeld voor mijn zus”, merkt Gregory op in Dag Allemaal. “Toen ze begon uit te gaan, hield ik haar in de gaten. Ze had de slechte gewoonte om langer weg te blijven dan het afgesproken uur. Dan belde ik haar op, maar meestal was ze onbereikbaar. Tegenwoordig komen wel goed overéén. Regelmatig vraagt ze mij wat ze moet doen als een jongen op een bepaalde manier reageert.”

Sarah-Lynn beaamt dat. “Ik kon soms een echte puber zijn”, zegt ze. “Ik doe graag mijn eigen zegje. Als onze ouders weg zijn, is Gregory thuis de baas, maar dat heb ik niet graag. Ik kan zelf wel beslissen wat ik doe. Daar hebben we soms ruzie over. Ik heb graag het laatste woord.”

Intussen zorgt Sarah-Lynn ook nog voor haar jongere broer Geoffrey. “Ik vond het geweldig om voor hem te zorgen toen hij nog klein was. De luiers verversen, de papfles geven...En ik ontferm me nog steeds graag over hem. Als hij iets fout doet, zet ik hem altijd op zijn plaats. Dat vindt hij niet altijd leuk.”