David Dehenauw ziet heel veel zon op de weerkaarten: “Maar ik zie ook sneeuwvlokken verschijnen”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Het was vandaag heerlijk wandelweer. De zon scheen volop en de temperatuur was aangenaam.

"We kregen vandaag heel wat zon en het was ook droog weer. Aan zee stond er een matige wind. Op veel plaatsen werd het zo’n 13 graden”, licht David Dehenauw toe bij VTM-Nieuws. “Vannacht daalt de temperatuur wel. In de Hoge Venen wordt die temperatuur negatief en in Vlaanderen is er lokaal grondvorst.”

“In delen van West-Vlaanderen zijn er morgen eerst nog wat wolken, maar daarna wordt het in het hele land zonnig. Het blijft rustig weer met 12 tot 14 graden. We hebben dit weer te danken aan een hogedrukgebied boven centraal Europa.”

“De komende dagen blijft het bij ons zeer goed weer. Morgen krijgen we veel zon met 14 graden. Vrijdag zijn er wel eerst lage wolken of mist. Er komt ook een kou transport naar ons en het wordt niet warmer meer dan 10 graden. Dat is ook de temperatuur voor zaterdag, maar het blijft het wel droog en zonnig. Zondag nog 8 graden met zon en wolken.Dat weer zet zich maandag verder. Er staat dan wel een koude wind.”

“Dinsdag bedragen de maxima nog maar 5 graden. Woensdag is het meestal droog en in de Ardennen kunnen er zelfs sneeuwvlokjes vallen. We krijgen de komende tijd dus vaak de zon te zien, maar de temperaturen gaan wel verder naar beneden.”