Haal de paraplu maar weer boven: "Dan gaat het echt hevig regenen"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
We werden vanochtend wakker onder een sneeuwlaag. Hangt er nog sneeuw in de lucht de komende uren en dagen?

"De koude is verdreven", licht weerman Frank Duboccage toe bij VTM-Nieuws. "Het zal ook een tijdje niet meer gaan vriezen. De regen is wel weer terug, al viel dat vanmiddag wel mee. We gingen richting 9 graden in het westen, tot 7 graden elders. In de loop van de nacht komt er weer wat regen binnen. Het gaat nergens meer vriezen en temperaturen tot 4 graden."

"In het oostelijk deel van het land start de dag morgen grijs met nog wat lichte regen. In het westen schijnt de zon al vanaf 's morgens. Later op de dag gaan we zon ook zien in de rest van het land. Het wordt zo'n 8 graden.

"Dinsdag wordt ook nog een redelijke dag. We starten met bewolking maar het blijft droog, met opnieuw zo'n 8 graden. De wind zal ook toenemen en ook gaat het regenen. Woensdag zijn we die regen weer kwijt en wordt opnieuw droog en zonnig met 9 graden."

"Dat is helemaal anders op donderdag wanneer het terug gaat regenen. Daar kunnen ook enkele felle buien tussenzitten. Vrijdag begint droog, maar in de loop van de dag gaat het opnieuw regenen. Er staat dan veel regen op het programma. Het is telkens wel zacht met temperaturen van 9 tot 10 graden."