'Blokken' schrijft vanavond geschiedenis en wel door deze opvallende reden

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Het wordt een speciale aflevering van 'Blokken' vanavond. Voor de eerste keer in 24 jaar doet er een inwoner van Baarle-Hertog mee. Nu blijven er 5 gemeenten over die nog nooit een deelnemer hebben gestuurd naar het programma.

De man die de eer van Baarle-Hertog moet hoog houden, is Koen Sannen. Hij is natuurlijk enorm trots. “Mijn zus had gezien dat ze op zoek waren naar kandidaten uit onze gemeente. Ik was al langer van plan om mee te doen. Na mijn inschrijving ging het redelijk snel, terwijl de wachtlijst voor mannen normaal erg lang is.”

“Ik heb natuurlijk de preselecties moeten overleven, maar voor mij ging het allemaal wat sneller omdat ik uit Baarle-Hertog kwam. Ik heb vernomen dat er nog mensen van hier wilden deelnemen, maar die hebben de uiteindelijke selectie niet gehaald. Baarle-Hertog telt maar 2.700 inwoners en meer dan de helft zijn Nederlanders, die voelen zich sowieso minder geroepen om mee te doen.”

Een echte kwisser is hij echter niet. "Ik doe hooguit twee keer per jaar mee aan een zaalquiz en ik kijk af en toe naar De Slimste Mens ter Wereld. Naar Blokken kijk ik zelden omdat ik vrij laat werk. Ik ben in ieder geval blij dat ze Baarle-Hertog bij Blokken van die lijst kunnen schrappen. Dat was voor een deel mijn motivatie.”