Zeer pijnlijke vaststelling maakt het overlijden van musicalster Arne Decock nog tragischer

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Afgelopen weekend overleed musicalster Arne Decock. Hij overleed op 18-jarige leeftijd.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam hij terug van een feestje, samen met een vriendin. Hij klom over een omheining en zou met een stok de hoogspanningskabel hebben geraakt. Daardoor werd hij geëlektrocuteerd.

Het is opvallend dat er veel harde reacties kwamen. Velen vonden het zijn eigen schuld, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Verschrikkelijke gebeurtenis
“Een verschrikkelijke gebeurtenis die mij niet onberoerd laat”, reageert Cathy Tourlouse op Facebook. “Laat eenieder even stilstaan, terugblikken en zich in alle eerlijkheid afvragen wat hij/zij in zijn jonge leven gedaan heeft dat fout kunnen aflopen had.” 

Puberhersenen
“De meesten zullen zich wel wat kunnen herinneren, of het nu gaat over een shortcut nemen over de spoorweg, of rijden met een opgedreven brommer, een fiets met de brommer meetrekken, een jointje roken, van een rots in het water springen, te hard rijden, met een glaasje teveel op achter het stuur kruipen of iemand pesten op school - de lijst is haast eindeloos, en zeker niet beperkt tot de puberale leeftijd. Meestal loopt het goed af, soms gaat het fout. Puberhersenen zijn niet uitgerijpt en dit maakt dat ze zich al eens onbezonnen gedragen. “

Pijnlijke vaststelling
Cathy doet een erg pijnlijke vaststelling. “Verplaats jezelf ook eens in de schoenen van de ouders en beeld je in wat zij nu doormaken. Dit wens je niemand toe, en dit heeft Arne ook zeker niet gewild. Wees nederig, toon medeleven, geef je geliefden een dikke knuffel, en laat de nabestaanden in alle rust en sereniteit proberen om het verlies van Arne te aanvaarden en te plaatsen.”

Nabestaanden
“En bovenal, vergeet niet dat alles wat gepost wordt ook gelezen kan worden door de nabestaanden. Post dan ook niets dat je liever niet zou lezen als het over je eigen kind ging.”