Opnieuw vraag om extra voorzichtig te zijn: Stormdepressie komt recht op ons af en eerste voorzorgsmaatregelen zijn al genomen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het gaat stevig gaan stormen. Dat hebben we te danken aan een stormdepressie die recht op ons afkomt.

Een stormdepressie is op weg naar ons land en vandaag al krijgen we de eerste felle rukwinden te verduren. In de loop van de nacht zou het even rustiger worden, maar morgen komt de storm op volle kracht, staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Het KMI meldt dat de wind in de loop van de namiddag geleidelijk in kracht zal toenemen. Er kunnen rukwinden volgen tot 80 km/u. Dat is nog maar een voorsmaakje voor wat ons morgen te wachten staat.

Voorzorgsmaatregelen
Aan zee wordt er dan een vrij krachtige wind verwacht. Overal in het land kunnen de rukwinden snelheden tot 100 km/u. Dergelijke hoge snelheden zijn niet zonder gevaar. Het KMI heeft dan ook code geel afgekondigd.

In Brussel heeft men al de eerste voorzorgsmaatregelen genomen. De parken zullen zowel zondag als maandag niet toegankelijk zijn voor het publiek. De stad raadt zelfs aan om parken te vermijden en op veilige afstand van bomen te blijven.

Tags storm kmi