VTM

Patsy Van der Meeren duikt op in Familie: "Iedereen weet al gauw dat ze er niet over te spreken is"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Patsy Van der Meeren (42) duikt op in Familie. Ze was jarenlang een vertrouwd tv-gezicht bij 'Thuis', maar daar kwam abrupt een einde aan.

Nu, tien jaar later, duikt Patsy Van der Meeren op in ' Familie'. Ze gaat er de rol van Gloria spelen. Totaal onverwacht kreeg ze vorig najaar een telefoontje van de makers van ' Familie'.

Ze vroegen Patsy auditie te doen voor de rol van Gloria. Ze deed dat goed en kreeg de rol. “Zij is een poetsvrouw die eerst bij Fashion werkt”, aldus Patsy in Het Nieuwsblad. “Door besparingen komt ze echter zonder job te zitten. Maar Gloria is iemand die het hart op de tong heeft en iedereen weet al gauw dat ze niet te spreken is over haar ontslag. Uiteindelijk kan ze als poetsvrouw bij Peter Van den Bossche terecht.”

Kind
Dat haar tv-carrière stopte, was niet Patsy haar keuze. "Het was een ­samenloop van omstandigheden. Na Goesting ben ik moeder geworden en met de verantwoordelijkheid van een kind ga je andere prioriteiten stellen. Ik was op zoek naar vast werk, omdat acteren altijd onzekerheid met zich meebrengt."

"Er kwam later ook een tweede kind en ik mocht op den duur de pr en communicatie regelen voor de tankstations van de Colruyt Group, een job met veel boeiende ­facetten. Een heel andere wereld dan die van televisie wel.”