Willy Sommers trekt voluit de kaart van de jeugd: Dit is zijn plan

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Willy Sommers (66) is populairder dan ooit. Opvallend is dat hij ook bij de jeugd erg in de smaak valt. Dat is zo sinds optreden van vorig jaar op Pukkelpop.

Willy Sommers heeft een nieuw album klaar. Hij brengt covers van hits uit het jaartal 1969. Zijn nieuwe album kreeg dan ook de titel: 'Sommers of 69'. "Het zijn stuk voor stuk klassiekers uit mijn jeugd", vertelt de zanger in Het Laatste Nieuws. "Ik heb er twaalf van geselecteerd waarvan ik nu nieuwe, Vlaamse nummers heb gemaakt."

En Willy Sommers gaat voluit voor de jeugd. "Ik heb die Engelstalige versies al eens aan mijn dochter van 17 jaar laten horen. Zij hoort in Keulen donderen. Wat ze wél zegt: 'Dat zijn supermooie melodieën, papa'. En gelijk heeft ze. Daarom wil ik de jeugd graag laten kennismaken met die schat aan nummers van 1969. Het zou zonde zijn dat ze die niet leren kennen."

Want vergis je niet, Willy is populair bij de jeugd sinds zijn optreden op Pukkelpop. "Ik blijf ervan versteld staan hoe al die jonge mensen toen mijn nummers meebrulden. Dat was fantastisch. Maar ook op mijn andere optredens merk ik dat er telkens wel een paar jongeren staan mee te zingen, terwijl ze mijn nummers kennen via hun ouders of zelfs grootouders. Dat doet echt iets met mij."