Dit is Laurens: Hij gaat voor nog heel wat tumult zorgen de komende weken in 'Familie'

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Gisteren dook er een nieuwe acteur op in Familie. "Dit is Laurens." Zo stelde Stefanie haar collega van bij de brandweer voor.

De rol van Laurens wordt gespeeld door de 34-jarige Pieter Van Keymeulen. De komende weken zal hij voor heel wat tumult zorgen.

"Aangezien ik geen kabel-tv heb en weinig tv kijk, was ik tot voor kort ook geen trouwe ' Familie'-fan", zegt Pieter. "Maar toen ik slaagde voor mijn screentest, heb ik die achterstand meteen ingehaald. Met plezier, want vanaf mijn eerste opnamedag voelde ik me zeer welkom op de set", blikt Pieter terug in Het Laatste Nieuws. 

"Ik kende er bijna niemand en had mijn tegenspeelster Jasmijn Van Hoof nog nooit ontmoet, maar werd wel met open armen ontvangen. Alsof ik toekwam op een familiefeestje van een vriend en te horen kreeg: 'Zet je gerust bij en er is nog taart over.' Heerlijk om daar deel van uit te mogen maken."
(Lees verder onder de foto)

"Leven omgegooid"
Pieter speelde eerder al mee in onder meer 'Spring', 'Sara' en 'David'. De voorbije zes jaar was het echter heel stil rond hem. "Geen bewuste keuze, ik kreeg gewoon geen aanbiedingen meer. Ik panikeerde niet, want door toeval kon ik aan de slag in de marketing. En in het weekend werkte ik als toeristische gids, waardoor ik geen tijd had om het acteren te missen. Althans: dat dacht ik. Tot een vroegere docente me vorig jaar vroeg voor een rol in 'Blood Brothers'. Tijdens die musical besefte ik plots hoeveel voldoening het spelen mij gaf en hoeveel gelukkiger het mij maakte. Veel meer dan ik vermoedde."

"Ik gooide mijn leven meteen om, want ik gaf mijn job als marketeer op en liep alle audities af. Met succes, want ik speel niet alleen in ' Familie', maar dit najaar ook in twee theaterproducties: 'Kiss Of The Spider Woman' in het Fakkeltheater en 'FIERce' in Theater M."