Bestuurster die onder invloed van amfetamines moeder en haar twee kinderen van de weg reed, heeft goed nieuws gekregen

bron: Het Laatste Nieuws/RTV
door: PMN
Afbeelding bron: RTV
Woensdagavond ontsnapte een fietsende verpleegster (34) samen met haar twee kinderen aan de dood. Ze werden aan een kruispunt in Geel langs achteren gegrepen door een autobestuurster.

Mama Geertrui, Maurice (2) en Julia (4) werden twintig meter verder gekatapulteerd. “Geertrui heeft enkele breuken opgelopen, naast kneuzingen en een paar open verwondingen”, zegt haar man in Het Nieuwsblad. “Gelukkig zijn er geen interne letsels. Vooral de psychologische impact is zwaar. Mijn dochtertje Julia is vooral geraakt in het aangezicht. Ook zij is zwaar ­onder de indruk.”

Gelukkig bleef de kleine Maurice ongedeerd. Hij was op het moment van de aanrijding aan het slapen in zijn kinderstoeltje. Beide kinderen hadden ook een valhelm op. Die was door de klap doormidden gebroken. “Dit had zoveel slechter kunnen aflopen”, zegt de vader. “Ik ben ook blij dat de buren zich zo over de kinderen ontfermd ­hebben.”
(Lees verder onder de foto)

Amfetamines
De bestuurster woont enkele straten verder. Uit de eerste vaststelling blijkt dat bestuurster Valerie V. (34) allicht geen moeite deed om af te remmen. Ze had vermoedelijk de fietsende verpleegster niet eens opgemerkt. De bestuurster gaf bij de politie een verwarde indruk en moest een alcohol - en bloedtest ondergaan. Op het moment van het ongeval bleek de vrouw onder invloed te zijn van amfetamines, al ontkent ze dit wel.

Intussen is de bestuurster vrijgelaten onder voorwaarden, zo weet RTV. De vrouw moet in behandeling gaan, mag geen alcohol of drugs gebruiken en mag geen voertuig besturen.

Tags geel