Motorrijder aan waanzinnige snelheid geflitst: "En onder invloed van drugs"

door: STS
Motorrijder
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De politie heeft een motorrijder kunnen vatten na een achtervolging. De man werd daarvoor aan een waanzinnige snelheid geflitst.

"Woensdag omstreeks zes uur in de ochtend voerden agenten snelheidscontroles uit langs de ring in Geel", klinkt het bij politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

"De snelheid op de R14 is beperkt tot 90 kilometer per uur. Politieagenten merkten een motorrijder op die aan extreem hoge snelheid naderde in de richting van Turnhout. De bestuurder werd geflitst aan 223 kilometer per uur!"

"Na een achtervolging, waarbij de motorrijder er alles aan deed om te ontkomen, werd hij uiteindelijk onderschept door motards van de politie."

"De man van 28 jaar bood verzet bij zijn arrestatie, maar kon worden overmeesterd. Omdat er aanwijzingen waren dat hij mogelijk onder invloed was van verdovende middelen, werd een speekseltest afgenomen. Die gaf aan dat de man positief testte op het gebruik van onder andere cocaïne."

De man werd gearresteerd en zag zijn rijbewijs meteen ingetrokken worden. Zijn motor werd in beslag genomen. "De man was niet aan zijn proefstuk toe en zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank", aldus de politie nog.