Granaataanval in Berchem mogelijk het gevolg van pijnlijke vergissing: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay/Child Focus
Zondagnacht lieten twee onbekenden twee granaten ontploffen in een woonwijk in Berchem. Het vermoeden wordt alsmaar sterker dat de daders zich pijnlijk hebben vergist.

Hun vermoedelijk doelwit zou namelijk al een paar maanden verhuisd zijn, en ondertussen zelfs uit Antwerpen verlaten hebben.

De bewuste woonwijk Groenenhoek heeft nochtans geen bedenkelijke reputatie. Daar wonen vooral jonge gezinnen met kinderen en oudere mensen. Toen zondagnacht rond 3 uur twee granaten afgingen in de Marsstraat, wisten de bewoners dus niet wat er gebeurde.

Een buurtbewoners is nog altijd diep onder de indruk. “Die knallen waren onwaarschijnlijk luid. In niets te vergelijken met pakweg vuurwerk. Wij sliepen met het raam open - ik denk dat ik een halve meter uit mijn bed ben gevlogen van het schrikken”, vertelt hij. “Meteen na de knallen hoorden we een opgefokte auto met gierende banden wegstuiven. Maar aan granaten dachten we niet. Ik dacht dat er bij de buren iets ontploft was.”

De granaten leken specifiek bedoeld voor één pand, een  voormalig rijhuis dat een paar jaar geleden werd opgedeeld in appartementen. De granaten werden netjes langs beide kanten van de voordeur gelegd. Het doelwit van de aanval zou de ex-bewoner van de eerste verdieping zijn, een man die linken heeft met het criminele milieu. De bewuste man woont echter al maanden niet meer in het appartement. Hij zou zelfs weggetrokken zijn uit Antwerpen. In het appartement woont nu een moeder met haar kinderen.