Hier staat de strafste flitspaal van het land: 65.000 boetes op half jaar tijd

door: STS
Flitspaal
Afbeelding bron: Photonews

Een recordaantal van 65.000 flitsboetes in een half jaar tijd. Dat is het resultaat dat de strafste flitspaal van het land kan voorleggen.

Het gaat feitelijk om twee camera's, die samen op de Antwerpse Ring ter hoogte van Berchem staan, in de richting van Nederland. Eentje staat op de middenberm, en eentje op de zijberm.

"Daar heb je vijf rijstroken. Het is zowat het drukste stukje snelweg van heel België. Elke werkdag komen daar ongeveer 135.000 voertuigen langs", zei verkeersexpert Hajo Beeckman op VRT 1.

"Het is logisch dat de pakkans dan heel groot is. Dus daar vallen de meeste flitsboetes."

Belangrijk om te weten: de camera's zijn gekoppeld aan dynamische verkeersborden. Ze passen de snelheid om bij te flitsen dus automatisch aan wanneer de borden een maximumsnelheid van bijvoorbeeld 50 km/u aangeven.

"Veel mensen vinden de werking van die borden niet optimaal. Ze vertrouwen die niet altijd, en dan krijg je het fenomeen dat sommige mensen die borden deels gaan negeren en toch wat sneller zullen rijden. Maar ja, als er dan tweehonderd meter verderop zo'n paal staat, heb je wel prijs", aldus Beeckman nog.