Zoon Lionel doet zijn vader Thomas Buffel schrikken: “Hij heeft het daarmee niet makkelijker gemaakt”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tweeënhalf jaar geleden maakte het lot van ex-Rode Duivel Thomas Buffel een alleenstaande vader. Ondertussen heeft hij opnieuw het liefdesgeluk gevonden bij Annabel, en werd dit bekroond met een zoontje, Lionel.

Lionel heeft zijn ouders wel even doen schrikken. Hij werd vier weken vroeger geboren dan verwacht. “Hij heeft het daarmee niet makkelijker voor ons gemaakt. Normaal zou Lionel ná het voetbalseizoen geboren worden, maar zo lang kon hij dus niet wachten”, vertelt Thomas in Dag Allemaal. Annabel had een hemelse schrik dat ze zou bevallen wanneer Thomas niet thuis was. Dat hij op dat moment nog in Waregem zou zijn, waar hij toen voetbalde. Maar ze hadden geluk, want Lionel werd tijdens de paasvakantie geboren.

Lionel weegt ondertussen meer dan vijf kilogram. Maar bij zijn geboorte woog hij slechts 2,2 kilo. Hij moest dus in de couveuse. Hij is uiteindelijk drie weken in het ziekenhuis moeten blijven, op de dienst neonatologie. Maar Thomas en Annabel waren niet ongerust. “Omdat hij ‘af’ geboren is”, vertelt zijn mama Annabel. “Hij heeft geen zuurstoftekort gehad, zijn longen waren voldoende ontwikkeld, zijn hartslag was goed. Lionel was kerngezond, hij moest enkel nog een beetje aankomen.”