Voetballer Thomas Buffel doet geen leuke ontdekking over dokters die zijn overleden vrouw Stefanie behandelden

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Morgen is het Allerheiligen. Het moment waarop veel mensen een bezoek brengen aan het kerkhof om hun dierbaren te herdenken.

Het is iets wat allicht ook voetballer Thomas Buffel zal doen. Op 26 januari 2017 overleed zijn echtgenote Stefanie De Buysser op 39-jarige leeftijd.

Stefanie stierf na een strijd van drie jaar tegen darmkanker. Het koppel had met de tweeling Fausto en Maceo op dat moment twee kinderen van vier jaar. “We zijn altijd blijven hopen dat ze het zou halen”, blikt Thomas Buffel terug in Humo.

“Dat hadden de dokters ook gezegd: we kunnen dit onder controle houden. Maar toen ging het ineens snel achteruit. Ik heb me lang schuldig gevoeld: hadden we dan toch iets fouts gedaan? Achteraf denk ik dat de dokters...Gelogen is het woord niet, dat mag ik niet zeggen, maar toch de zaken wat rooskleuriger hebben voorgesteld. Dat ze ons hoop wilden geven om de diagnose draaglijker te maken.”

“Dat is goed: we konden ons als koppel daaraan vastklampen. Los daarvan reageert iedereen anders op de behandelingen, en kunnen ze nooit precies inschatten hoe iemand zal reageren.”