Ondervoorzitter N-VA haalt ferm uit naar Groen en Ecolo

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zondag zullen verschillende partijvoorzitters samen met de informateurs rond de tafel gaan voor een eerste gezamenlijk gesprek. Er is één groot vraagteken voor N-VA, namelijk of Groen/Ecolo aanwezig zullen zijn. Al merkt Lorin Parys fijntjes op dat zij weinig kunnen komen doen.

“Het is mij niet duidelijk of Groen en Ecolo erbij zullen zijn. Ik heb gelezen dat mevrouw Khattabi, die toch co-voorzitter is bij Ecolo, zei dat ze het mentaal niet aankon om in dezelfde ruimte te zijn als N-VA’ers. Dat vind ik toch een straffe uitspraak waarvan wij akte nemen.”

“Dat komt dan van een partij die zichzelf progressief en verdraagzaam noemt. Ik vind het ook opmerkelijk dat Groen dan eigenlijk moet luisteren of toch te rade gaan bij Ecolo om te weten of ze effectief mogen komen zondag", zo spaart Lorin Parys de straffe uitspraken over de groene familie niet.

De ondervoorzitter van N-VA maakt ook duidelijk dat zijn partij niet met de groenen in een federale regering wil stappen. "Ik denk dat we met Ecolo en Groen weinig rekening moeten houden. Als zij er zullen zijn zondag, is dat voor ons geen probleem.”