VTM

Bekende vriend heeft nog altijd pijn om het overlijden van Frank Aendenboom: “Ik mis hem nog elke dag”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Walter Van De Velde (69) heeft jarenlang Octaaf De Bolle gespeeld in ‘Samson & Gert’ en schreef de scenario’s van ‘Lili en Marleen’. Frank Aendenboom, die in de reeks nonkel Rik speelt, was een heel goede vriend van hem.

“Ik mis mijn goede vriend Frank Aendenboom nog elke dag”, vertelt Walter in Het Laatste Nieuws. “Hij woonde hier in Berchem in de buurt. Met Frank kon ik goed over het vak klappen. Niet om te lullen, maar over de essentie. Hij was ook verliefd op het theater en geweldig professioneel. Een groot verlies."

In ‘Samson & Gert’ speelde Walter als Octaaf De Bolle de zoon van ‘mevrouw Praline’ Ann Petersen. "Haar dood heeft me heel hard geraakt. We hadden een goede band. Ik heb veel goede herinneringen aan haar. Nu nog moet ik lachen als ik denk aan die keer dat zij een prinses moest spelen. Ze hadden haar een verschrikkelijk lelijk kleed aangetrokken. Ze liep de studio uit en riep naar mij: 'Ziet 'es, ik zen precies de canapé van de VRT'. Een prachtige vrouw en een geweldige actrice."