Landbouwer uit Zomergem opent het vuur op jongeren van KLJ

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
De jeugdbeweging KLJ uit Zomergem (Lievegem) beleefde de schrik van hun leven. Ze werden vorige week beschoten door een woeste landbouwer.

De groep jongeren, allen tussen de 12 en 16 jaar, waren bezig met een zogenaamde ‘rechtdoortocht’ in Heuvelland. Het was de bedoeling dat ze van punt a naar punt b wandelen in een rechte lijn. Toen de groep door een maïsveld wandelde, werden ze beschoten.

"Hij werd eerst verbaal agressief en heeft dan een paar schoten gelost in hun richting", legt nationaal voorzitter van KLJ Isaak Dieleman uit aan Het Laatste Nieuws. De jongeren werden gelukkig niet geraakt, maar waren wel allemaal diep onder de indruk van de gebeurtenis.

“Het was denk ik vooral de bedoeling van de landbouwer om hen schrik aan te jagen. Hij schoot wel in hun richting en dus niet bijvoorbeeld recht omhoog, maar hij stond op een korte afstand en heeft niemand geraakt, dus hij mikte waarschijnlijk niet echt op hen. De jongeren hebben geen schade toegebracht aan het maïsveld. Ze liepen in de sporen van de tractor."

Het parket onderzoekt de zaak. De landbouwer is opgepakt, maar niet aangehouden. Hij zou de feiten betwisten. Verder onderzoek moet nu meer duidelijkheid brengen over de precieze omstandigheden.

Tags klj zomergem