Vincent Van Quickenborne heeft oplossing voor Bart De Wever: “Zo’n coalitie is ideaal”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vincent Van Quickenborne heeft de oplossing voor de regeringsonderhandelingen op Vlaams niveau. Dat zegt hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Als het van Vincent Van Quickenborne (Open VLD) afhangt, komt er een Bourgondische coalitie. Dat betekent dus een regering met N-VA, Open VLD en Sp.a. De burgemeester van Kortrijk verwijst meteen naar zijn eigen stad. "Zo'n coalitie bestaat al sinds 2013 in Kortrijk. Die werkt goed. Het combineert het beste van rechts en links. En het biedt ook opportuniteiten", aldus Van Quickenborne. 

"Bijvoorbeeld eindelijk werk maken van de bestuurlijke ontvetting. Eindelijk werk maken van de afschaffing van de provincies. Dat is iets waar zowel N-VA als Open VLD en Sp.a elkaar zouden kunnen vinden. CD&V heeft dat altijd willen blokkeren.”

"Ook werk maken van minder politici en minder gemeenteraadsleden. Daar is Sp.a uitdrukkelijk voorstander van. En ook als het gaat over sociale rechtvaardigheid, als het gaat om armoedebestrijding, dan kan Sp.a een bondgenoot zijn. Dat doen we in Kortrijk nu al zeven jaar en ik ben daar wel tevreden over.