Marieke Vervoort gaat volgende maand haar laatste wens vervullen: Dit gaat ze doen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Rolstoelatlete Marieke “Wielemie” Vervoort (40) gaat volgende maand haar laatste wens vervullen. Op donderdag 12 september zal ze meerijden met een Lamborghini-racewagen op het Circuit van Zolder. Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is momenteel bezig met het regelen van haar euthanasie.

“De laatste wens van Marieke Vervoort” wordt georganiseerd in samenwerking met racepiloot Niels Lagrange. Vervoort heeft aan Lagrange gevraagd om de rit op het circuit zo snel mogelijk te kunnen doen. “Ze was enorm blij met deze toezegging en gierde van geluk”, klinkt het.

“Haar allerlaatste wens is om met een hele snelle auto op het circuit te rijden. We zullen er rondrijden, maar we moeten ook kijken wat ze aankan, want ze is heel zwak”, zegt Lagrange. “Bij mijn vaste partners hebben we een oproep gedaan om bij te dragen. Dat is gelukt en het overschot gaat naar het goede doel van Marieke.”

“Marieke gaat er meer en meer op achteruit en ze zit veel in het ziekenhuis. Ze wil nog een paar dingen doen. We willen er dus iets moois mee doen”, stelt Philip Goedtkindt, manager van Lagrange. “Marieke is een inspiratiebron en een speciaal iemand. Wij hopen dat die dag terug die smile gaat brengen en we hopen dat ze zich die dag goed voelt.”

De organisatie wil er een heel speciale dag van maken en legt daarvoor contacten met onder meer Tom Boonen en Niels Destadsbader om langs te komen. Tom Waes zou dan weer voor een videoboodschap zorgen.