Dramatisch wat er gebeurde bij staalbedrijf in Zwevezele: Slachtoffer is man van 58 jaar

bron: Focus/W-TV
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In Zwevezele gebeurde er een vreselijk arbeidsongeval. Het ongeval vond plaats bij staalbedrijf Joris Ide.

Het slachtoffer was een man van 58 jaar. Hij raakte gekneld in een machine, meldt Focus/W-TV. "Tijdens werken aan een machine in onderhoud schoot de machine plots in gang waardoor het slachtoffer geklemd raakte", vertelt Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat. "Hij overleed ter plaatse. Twee anderen konden tijdig wegspringen maar raakten lichtgewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis van Torhout."

Het gaat om werknemers van een onderaanneming binnen het bedrijf. Werknemers van het bedrijf zagen alles gebeuren. Daarom kwam, net als een deskundige, ook de dienst slachtofferbejegening van de politie ter plaatse. Ook Toezicht Welzijn werd op de hoogte gebracht.

De machine was in onderhoud en het is nog een raadsel hoe die plots in gang kon schieten. Het is niet het eerste zware arbeidsongeval bij Joris Ide. In het verleden waren er nog al zware arbeidsongevallen daar. Zo verloor in 2015 nog een werknemer een hand bij een ongeval met een pletwalsmachine. De staalproducent werd in mei vorig jaar nog veroordeeld tot een geldboete van 18.000 euro, waarvan 6.000 euro met uitstel, voor het ernstig arbeidsongeval.