Vader van twee kinderen dood na tragisch arbeidsongeval

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bij een arbeidsongeval is een veertiger om het leven gekomen. De man werd tijdens onderhoudswerken aan een vrachtwagen overreden door het voertuig.

Het incident deed zich dinsdagnamiddag omstreeks 14.30 uur voor, bij de onderneming Degroote Trucks & Trailers in Zwevezele.

Een 48-jarige onderhoudstechnicus was de remmen van een vrachtwagen aan het controleren. Om een onbekende reden kwam het voertuig in beweging. De werknemer, die zich op dat moment onder de vrachtwagen bevond, werd aangereden, meldt het Gentse arbeidsauditoraat.

Met bijzonder zware verwondingen werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis van Roeselare. Daar overleed de man aan zijn verwondingen. Hij laat een echtgenote en twee kinderen na.

Onderzoek

De omstandigheden waarin het dodelijk arbeidsongeval plaatsvond worden verder onderzocht door het Arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld teneinde na te gaan hoe dit voertuig in beweging kwam. Ook de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk en een wetsdokter kwamen ter plaatse.