Maggie De Block is bijzonder tevreden over genomen maatregel: "Ze hebben al genoeg bijgedragen aan de sociale zekerheid"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block (Open VLD) is bijzonder tevreden over een genomen maatregel. Dat laat ze weten op haar website.

Werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden jaarlijks tot 6000 euro onbelast bijverdienen. Er zijn nu cijfers bekend wat die maatregel in een jaar tijd opleverde.

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block maakt die cijfers bekend. Op één jaar deden 14.723 burgers al 27.404 keer een activiteit via het verenigingswerk en 526 burgers leverden 8.620 prestaties als occasionele dienstverlening tussen particulieren. Over deze periode is 30,5 miljoen euro onbelast bijverdiend.

De maatregel is zeer populair in de sportsector. “De sportsector was jaren vragende partij voor een nieuw en eenvoudig vergoedingssysteem. Dat verklaart het succes bij de sportclubs", legt De Block uit. “Vaak doen mensen klussen of helpen ze elkaar en willen ze daar een kleine vergoeding voor betalen”, licht Maggie De Block toe. “Wie al voldoende heeft bijgedragen aan de sociale zekerheid, moet op inkomsten uit deze activiteiten geen belastingen meer betalen.”