Wouter Beke over zijn gesprekken met Bart De Wever: “Nooit het gevoel gehad dat hij dit wilde”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe Vlaamse regering. Dat zal er één worden met N-VA, Open Vld en CD&V.

CD&V-voorzitter Wouter Beke zal ook plaatsnemen rond de onderhandelingstafel. Even was er sprake dat informateur Bart De Wever (N-VA) een regering zou willen vormen zonder CD&V.

Hilde Crevits en ik zijn daar altijd rustig in gebleven, ook al heeft men ons langs alle kanten zenuwachtig proberen te maken met die Bourgondische coalitie. Het overleven van CD&V hangt niet af van onze aanwezigheid in de regering.” 

“Maar het is uiteraard wel zo dat je in een regering dingen kunt veranderen en in de oppositie enkel dingen kunt zeggen”, zegt Beke in Het Nieuwsblad. “In de gesprekken die wij hebben gehad met De ­Wever, hadden wij nooit het gevoel dat de Bourgondische coalitie de coalitie van zijn hart was.”

De voorzitter van CD&V heeft ook vertrouwen in formateur Jan Jambon (N-VA). “Hij heeft tijdens de aanslagen bijzonder goed samengewerkt met Koen Geens. Nu zit hij in een andere rol en moet hij een hele ploeg samenbrengen, maar ik heb er wel vertrouwen in."