Fedasil in Arendonk gaat extra legertenten plaatsen voor asielzoekers en de ‘stapel wordt elke dag groter’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk gaat deze week nog starten met het creëren van extra plaatsen. Er is namelijk een tekort aan capaciteit.

Fedasil in Arendonk plaatst deze week legertenten. Die moeten voor 70 extra plaatsen zorgen voor asielzoekers. Ook in de andere centra zal bekeken worden of er bedden moeten worden bijgezet, staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Ons land kan op dit moment aan 23.390 asielzoekers plaats bieden. Het probleem is dat de bezettingsgraad boven de 94% bedraagt, daardoor kan men bij Fedasil niet meer garanderen dat iedereen nog een plaats krijgt.

Sinds Maggie De Block (Open Vld) het departement overnam van Theo Francken (N-VA) zijn extra plaatsen vrijgekomen in de bestaande asielcentra. Toch moeten er nu nog extra tenten geplaatst worden, zoals tijdens de vluchtelingencrisis in 2015.

De reden is dat lage uitstroom. Er zijn enorm veel dossiers die nog steeds niet behandeld zijn en de stapel wordt elke dag groter. Zo moeten asielzoekers langer wachten op hun uitspraak.