Nicole de Moor krijgt stevige verwijten nu ze weigert te betalen

door: STS
Nicole de Moor
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) krijgt heel wat kritiek nadat ze zei dat ze de opgelegde dwangsommen niet zal betalen.

Fedasil en het kabinet van de Moor kregen al een deurwaarder over de vloer om spullen in beslag te nemen. De Moor weigert de dwangsommen van 30.000 euro per maand per asielzoeker die geen opvang krijgt terwijl die daar recht op heeft, te betalen.

"Ik weiger die dwangsommen te betalen. Ik vind dat gewoon een kwestie van gezond verstand. Want ik weet dat het de opvangcrisis niet zal oplossen", verklaarde ze in 'Villa Politica'.

"Gezond verstand versus de rechtsstaat Haha, waar zijn de Servais Verherstraetens, Wouter Bekes, Gwendolyn Ruttens en Patrick Dewaels nu om morele lesjes te geven?", reageert Theo Francken op Twitter.

"Waar zitten de socialisten en groenen nu? Stilzwijgend wegkijken naar deze totale negatie van de rechtsstaat. Goed bezig."

Nadia Naji, covoorzitter van Groen, schrijft: "De rechtsstaat is geen spelletje poker waarbij je zelf je inzet bepaalt."

"Dwangsommen negeren omwille van 'gezond verstand' en bezorgder lijken over de inbeslagname van je koffiemachine dan over de opvang voor mensen... Focus op de kern: de opvangcrisis managen. Dan lossen die boetes zich legaal op."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24