Pure horror: Overwerkt babydolfijntje van negen dagen oud sterft tijdens show

bron: Mirror
door: PMN
In een pretpark in Bulgarije speelde er zich een dramatisch voorval af. Een jonge dolfijn is er gestorven tijdens één van de shows.

De dolfijn was nog maar negen dagen oud. De babydolfijn stierf tijdens het optreden. Allicht moest het dier te hard werken voor zijn leeftijd. Toen de andere dolfijnen zagen wat er aan de hand was, stopten ze meteen ook met optreden. Daarop werd het publiek gevraagd om op te stappen.

Het pretpark heeft geen goede reputatie als het gaat over de behandeling van hun dieren. De babydolfijn zou vier keer per dag hebben moeten optreden.

Dierenbeschermingsorganisatie ‘Four Paws’ laat weten dat er in het pretpark de voorbije vijf jaar maar liefst vijf dolfijnen en een zeehond gestorven zijn. “Dit betekent dat men er zelfs nog niet voldoet aan de minimumvoorwaarden”, zegt bioloog Yavor Gechev aan BBC. 

Moeilijk bestaan
“De dieren hebben er een moeilijk bestaan. Ze overleven er niet. Een babydolfijn mag je nooit inzetten tijdens een show. Jonge dolfijnen mogen de eerste zes maanden niet optreden en niet te snel gescheiden worden van hun ouders.”

“Dolfijnenshows zijn sowieso geen goede zaak. Dolfijnen zijn intelligente dieren en verdienen het om in alle vrijheid te leven.”

Het pretpark ontkent dat er een babydolfijn gestorven is tijdens hun show.