Politievakbond VSOA: "Strengere straffen, maar wanneer? Politieke partijen maken beloftes maar doen uiteindelijk niets"

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het politiekorps van Luik moet opnieuw een harde klap verwerken. Amper vijftien maanden verloor het twee collega's verloor bij een schietpartij in Luik.

Gisteren wilden twee agenten een auto controleren. De inzittende trok zijn wapen en schoot één van de agenten neer. De man is levensgevaarlijk gewond.

"Politiegeweld, het gebeurt weinig, maar helaas nog veel te veel", zegt Vincent Houssin van politievakbond VSOA aan VRTNWS. "Dit is opnieuw een laffe daad tegenover een collega die gewoon zijn werk doet."

"Het is niet zo dat collega's nu met schrik komen werken, maar iedereen is wel meer op zijn hoede. Iedereen is een echtgenoot, een vader, een broer, een zoon, en we verwachten altijd dat die thuiskomen."

Houssin vraagt ook om verdere maatregelen te nemen." We willen dat daders van politiegeweld de maximale straf krijgen. We hebben talloze beloftes gekregen van verschillende partijen, maar er zijn weinig concrete initiatieven. Nu doen we opnieuw een oproep: zorg ervoor dat die daders de maximumstraf krijgen."