Touring: “Doe dit nooit in de auto naar je baby want het kan dodelijk zijn”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wanneer je met de auto rijdt wordt er veronderstelt alleen maar bezig te zijn met het verkeer. Maar de praktijk leert dat we sneller zijn afgeleid dan we denken.

Mobiliteitsorganisatie Touring heeft een nieuwe campagne gelanceerd. De campagne moet er ons op doen wijzen dat we sneller zijn afgeleid dan we denken. “Mensen zijn in 25 tot 30% van de gevallen afgeleid in de wagen”, stelt Danny Smagghe van Touring bij Radio 1. “Naar je baby lachen kan al dodelijk zijn of je vriendin kussen.”

“Ze zijn met alles bezig, behalve met het verkeer. Het hoeft maar twee seconden te duren vooraleer je betrokken bent bij een ongeval. Denk maar aan het ingeven van de gps. Uit onderzoek blijkt ook dat luide muziek de aandacht kan afleiden.”

En wie kinderen heeft, heeft ongetwijfeld hen als een aangemaand om stiller te zijn op de achterbank. “Veel mensen herkennen zich daarin. We willen dat zeker niet verbieden.” 

“De verkeerscode verbiedt het gebruik de mobiele telefoon maar voor het overige staat er dat een bestuurder ten alle tijden zijn voertuig onder controle moet houden. Daar moeten we het dan mee doen. Maar we zullen zeker niet vragen om dit allemaal te gaan controleren”, besluit Smagghe.