Ook dit mag niet meer van burgemeester in Knokke - Heist: "Heel extreem"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Leopold Lippens wil niet dat mensen in zwembroek of bikini over straat lopen. Hij wil zelfs geen muziek meer horen.

Christophe Deklerck, voorzitter Horeca Vlaanderen afdeling Knokke-Heist, is niet te spreken over de maatregelen van burgemeester Leopold Lippens. "Ik begrijp dat Lippens de rust in onze badstad wil bewaren, maar om muziek op het strand helemaal te verbieden lijkt me extreem”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Zelfs loungemuziek mag niet meer. “Ik vind dat dit bijvoorbeeld wel zou mogen, lijkt me. En op afgesproken momenten, één keer in de maand, een avond om eens los te gaan en te dansen. Het zou een goede zaak zijn om eerst een jaar over deze maatregel na te denken en volgende zomer de situatie nogmaals te evalueren. We mogen geen overhaaste beslissingen nemen.”

Hij vindt het wel een goede zaak dat er nu duidelijke regels voor het serveren van eten in de strandbars. “Het brengt duidelijkheid en misschien biedt zich nu een kans aan om strandbars en horecagelegenheden te laten samenwerken. De restaurants op de dijk zouden maaltijden kunnen leveren aan de strandbars. Momenteel zijn het concurrenten van elkaar, maar zo kunnen ze er beiden voordeel uit halen.”