Delphine Lecompte haalt uit: “Een protserige, degoutante, wansmakelijke, vulgaire, snobistische, wereldvreemde tiran”

door: PMN
Afbeelding bron: Eén

Delphine Lecompte heeft keihard uitgehaald. De dichteres deed dat in haar column in Het Laatste Nieuws.

Delphine Lecompte schrijft over haar band met Knokke. Haar grootouders woonden er, waardoor ze er als kind op vakantie ging. Ze verbleef er ook anderhalf jaar in een psychiatrische instelling.

Delphine haalt verwoestend uit naar de overleden burgemeester Leopold Lippens. “De protserige, degoutante, wansmakelijke, vulgaire, snobistische, wereldvreemde tiran”, luidt het.

Leopold Lippens vond mensen met weinig geld verwerpelijk, lelijk, afschuwelijk, beschamend, zwak en verwaarloosbaar. Drek, stront, gif. Een doorn in het oog van het mondaine Knokke. Hij stak dat niet eens onder stoelen of banken.”

“Dus nee, geen week rouw voor mij, zegt Lecompte in haar lezersbrief. “Ik zal geen traan laten voor de stinkend rijke, kwaadaardige (Guantanamo Bay voor illegale immigranten vond hij een prachtige droom, weliswaar zonder folteringen, dat voegde hij er toch nog snel aan toe), smakeloze, corrupte, rigide, kille, onbarmhartige snob zonder scrupules en zonder genade voor de vele verschoppelingen die Knokke rijk is.”