Rechter geeft trucker die mensen doodreed strenge straf: “Maar haar leven is wel voorgoed voorbij”

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Oost
De rechter heeft een opmerkelijke straf uitgesproken voor een Nederlandse trucker. De man veroorzaakte een ongeval op de E34 in Melsele.

De rechter heeft een opmerkelijke straf uitgesproken voor een Nederlandse trucker. De man veroorzaakte een ongeval op de E34 in Melsele.

Bij het ongeval dat de trucker veroorzaakte kwamen een jonge vrouw van 18 jaar uit Sint-Niklaas en haar 51-jarige rij-instructeur om het leven. Ze waren op slag dood.

De trucker was onoplettend en veroorzaakte zo het dodelijk ongeval. Het ongeval gebeurde op 22 november 2017. De trucker kent nu twee jaar later zijn straf.

Gevangenis
Hij moet voor één jaar naar de gevangenis. De man krijgt ook een rijverbod van twee jaar en een geldboete van meer dan 5.000 euro. De familie van het 18-jarige meisje kan leven met de uitspraak.

“Er is een vonnis en er is een uitspraak”, reageert advocate Karin Van Meirvenne bij TV-Oost. Zij is advocate van de nabestaanden. “Het leed van mijn cliënte is nog altijd zeer groot. Ze is haar dochter kwijt.”

“De trucker kan nog altijd opnieuw voor een rijbewijs gaan en hij zal ook opnieuw vrijkomen, maar het leven van mijn cliënte is wel voorgoed voorbij. Met de uitspraak kan de rouwverwerking beginnen.”

De trucker was niet aanwezig op het vonnis en kan ook nog in beroep gaan.

Tags e34 melsele